DILEMMA, HJÄLP!

Jag har fått en fetestort dilemma och jag vet inte vad jag ska göra.. problemet är att jag (vi) måste bestämma mig ikväll eller senast imorgon förmiddag..
Antingen, jobba som fasen i sommar och tjäna en massa pengar = inget serbien.. men istället en veckas semester någon annastans (blir typ inte lönt att åka till serbien i en vecka) Eller, tjäna mindre pengar och vara i Serbien cirka 3 veckor som planerat. ÅNGEST som fan. Vi har ju bestämt att åka till Serbien hur länge som helst, jag kommer ju aldrig dit verkar det som.
Detta erbjudandet om jobbet och allt kom på plötsligt..
Dessutom påverkar det inte bara en person utan två personers ekonomi & semester (jag &pavle).
Vad, vad, vad ska jag göra? Kan inte någon snäll där ute försöka hjälpa mig och säga vad ni tycker?

Randigt

En av de tröjorna jag fick av Fredrik :)

Idag var jag hos tandläkaren igen. Skulle fått bort tandställningen i ÖK, men de verkade inte ha tid idag (!) Blev lite småtjurig.. hallå, det är de som har gjort att jag måste ha tandställning en gång till - dessutom när jag är nästan 19 år gammal. Det blir istället om lite drygt en vecka.

Idag på min håla sprang jag & bebo en runda och nu består kvällen av NkB-plugg.

Allt för mig, måste fortsätta.


Grattis storebror, 21 år

Imorse kom vi alla inklusive mormor&morfar in med frukost på sängen & paketer till födelsedagsbarnet :) hela 21 år.. tiden går så fort. Av mig fick han en datorväska till sin nya dator, var uppskattat.
Igår var det för övrigt Jennys 19-årsdag, stort grattis till dig också gumman - även om jag redan sagt det.
På kvällen hade vi släkten här på besök för att fira Fredriks, det var trevligt :)
Annars har detta enbart varit en plugghelg, ska bli likaså idag.




KRAM

För tidig födelsedagspresent

Hej, hallå & godkväll allesammans.
Denna fredagskväll har jag vigt åt att skriva en filosofiinlämning. Först hade jag panik & allt blev jättedåligt, men efter lite familjecoachning & god mat tog jag nya tag igen. Den är nästan färdig, ska bara skriva lite till och sedan läsa igenom allt. Skönt! Dessutom lämnade jag in två inlämningar i skolan idag, en för naturkunskapen & en för geografin. Jag har en krysslista här hemma där jag bockar av när saker & ting är gjorda som ska göras inom den närmsta framtiden. En liten tyngd lättar från bröstet varje gång jag får sätta ett nytt kryss.

Idag var det härligt väder igen och jag blir fortfarande lika glad varje dag att jag äntligen kan gå ute i min skinnjacka och sneakers.. bara att jag kan backa ut bilen från garageuppfarten utan att köra på de hårda snövallarna (vilket var nästan omöjligt att inte göra på grund av hur breda de var) är en lättnad. Snö ställer till det mesta faktiskt..
På vår håla var girlsen ute för att andas in den sköna vårluften och värma ryggen med solen.
Efter skolan tog jag & älsklingen en fika på altanen, så härligt!! Förlåt att jag tjatar om det fina vädret -säkert tröttsamt ja, ska minska lite på det där ;* Här är i alla fall några bilder..

Sweets

Snyggt att blunda där :))

Och så den nya väskan.

 

Jo juste, höll ju på att glömma det viktigaste, haha. När brorsan kom hem från stan kom han in på mitt rum och hade med sig två paket bakom ryggen. Han hade köpt en för tidigt födelsedagspresent till mig för att han inte är hemma på min födelsedag. Så hima gulligt ♥ jag fyller år den 15e maj så det är ju inte om en vecka precis..

Världens bästa bror!

Eftersom han vet att jag tycker om att få kläder hade han gått och kikat runt i stan och hittat två jättefina tröjor! En vit, randig -älskar randigt!! och en svart tröja med en tryck på från en stad (lite liknande den jag fick i julas) men denna var dessutom lång. Helt perfekt.

När ska vi sluta älska leggings tjejer? -Aldrig!!


Wiii, äntligen är våren här!!

Idag har jag varit på superbra humör för det fina vädret :)

Vi var på studiebesök på Radio Halland med en kurs i skolan, vi fick se hur det går till att göra ett radioprogram och fick infomation om SR (Sveriges Radio). Mötte upp Melanie innan det började, var bra för jag känner ingen i den gruppen.. Efteråt gick vi alla och fikade och diskuterade. Även Belle var med.. sötnosen!
Jag inhandlade även en ny väska idag, precis en sådan jag letat efter länge!! Går alltid runt med en sådan där liten, mini med axelrem och där får ju inte plats så mycket. Denna är lite större och rymmer både det ena och det andra, hehe.
Tyska klockan 8.10 imorgon.. måste öva på alla siffrorna vi fick i läxa. Skolan tar upp fruktansvärt mycket tid just nu och stressar mig enormt, men jag försöker ta det lugnt & göra en sak i taget. Godnatt allihop!

Du gör mig lycklig


Fullt upp i helgen

Idag har jag så fruktansvärt ont i magen att jag bara inte kunde gå till skolan.. tog en tablett men den hjälpte inte. Usch!

I helgen har jag haft fullt upp ja, som ni ser. Fredagen började med en trevlig tjejkväll hos Melanie, pizzaätande och sådär :) Senare tog jag bussen ut till Pavle där de hade förfest, han, danne, daniela o co. Det bar av in till stan & Gastons. Förutom lite missöden under kvällen hade jag det sjukt kul och dansade ända till de stängde. Jonas min brors kompis, stötte vi på och han skulle åt samma håll som mig, så han följde mig till Statoil. Jättesnällt :)
I lördags hade Jenny födelsedagsfest & jag och Linnéa traskade dit och träffade alla andra trevliga tjejer. Kul kväll med god mat och sådär. På stan var det inte lika kul så det blev en ganska tidig kväll. Gick till mcdonalds med pavle & han friends, sen gick vi hem. Förutom det har jag mest tagit det lugnt här hemma och igår försökte jag plugga på filosofin.. Måste verkligen ställa frågor till läraren, får väl söka upp honom imorgon.


I fredags

 

 

 









I lördags

Så var det helg igen..

Ja, då har ytterligare en vecka gått - helt sjukt.. Förmiddagen idag bestod av plugg & sedan blev det en lektion italienska. Vi lärde oss faktiskt mycket idag, klassen är så liten så det är lätt att fråga hela tiden.
Efter det tog jag & Denise bussen in till stan där vi åt på Sibylla :) hon hade rabattkupong så vi fick en stooor hamburgare för halva priset. Inte helt fel för en fattig plånka. Sedan kollade vi runt lite i stan.. kom nyss hem.
Ikväll blir det tjejkväll hos Melanie :)

TREVLIG HELG!

BRORSAN!

Snart kommer min bror hem :D jag blir alltid lika glad.
Innan var jag van vid att träffa honom varje dag, men nu går det flera månader.. Sist jag träffade honom var i julas. Han ringde nyss och vi pratade ganska länge om allt möjligt, fick bland annat lite pepp inför de sista månaderna på gymnasiet nu. Kan behövas!!
Han berättade att våren har kommit till London och att han gick ute utan jacka idag och satt ute och solade!! Haha herregud, stackaren blev helt förskräckt när jag sa att jag fortfarande går runt i vinterjacka och vantar!

Jag & Brorsan för drygt 3 år sedan :) haha


Vilken nolifer jag varit idag med haha, kommer in i bloggdagar och sen pallar jag inte på ett tag.

Antingen eller - sån är jag!

NU andra avenyn
ciaooo

MAX

Nu har jag pluggat geografi nästan hela eftermiddagen så jag sticker iväg till MAX och köper hamburgare till mig & mamma. Hon bakar bullar, bröd & långfranska så vi båda är värda hämtmat ikväll, haha ^^ Vi har dessutom fått hem kuponger där man exempelvis får ett Originalmål för 39 :- så det gör ju inte saken sämre!
Ikväll blir det Andra Avenyn-tittande och förhoppningsvis ett litet träningspass, men jag har inte lovat något ;) Ha en trevlig onsdagskväll
KRAM



 


Ett val om att bli självständig och dessutom att mogna

För 3 år sedan stod jag inför ett jobbigt val. Jag skulle välja en helt ny riktining i livet & en ny skola och på köpet dessutom splittras från tryggheten med gamla klassen och alla klasskompisar... eller? Jag ville från början vara självständig eftersom jag tycker om att gå min egen väg och välja ett gymnasieprogram som jag själv brann för och kan ha nytta av i framtiden. Det hela slutade med att jag & tre andra klasskamrater valde samma program, sammhäll/samhäll. Sommaren gick och jag kände, är detta verkligen vad jag vill? Jag funderade, funderade & funderade - hur skulle jag göra? Det var inte ett helt enkelt besult men jag valde till sist att byta till samhäll/språk. Språk älskar jag ju & dessutom gör jag en egen grej. Två flugor i en smäll helt enkelt.
Framåt sensommaren var tiden kommen och vi alla ettor, nykomlingar, satt samlade i skolans största sal Galaxen. Hjärtat bultade lite extra hårt då vi alla skulle bli uppropade och se vilka våra nya klasskamrater skulle komma att bli. Även om jag knöt kontakter redan första dagen, kändes det lite ensamt och i början hade jag, om jag ska vara ärlig ända inifrån hjärtat, lite svårt att finna mig i klassen och tycka om den. I klassen bildades det snabbt grupperingar.
När jag ser tillbaka på denna tiden, ser jag mig själv vara som en omogen person som inte kan inse att alla är inte som sig själv. Med dessa tankar känner jag att jag själv har vuxit som person. Visst var man inte helt pantad för tre år sedan heller, men denna förmåga, eller mognad, som jag pratar om, har blivit mycket bättre än för ett antal år sedan.
Idag kan jag säga att beslutet om att byta program är bland det bästa jag har gjort. Jag klarade faktiskt, precis som alla andra små ensamma 16-åringar, att komma in i klassen och göra något på egen hand, utan ett dussin kompisar bakom mig.
Vinsten med att göra något eget, är så mycket större än förlusten. Ju mer mogna vi blivit i klassen, ju närmare har vi kommit varandra. De vänner som man har en god relation, tappar man inte kontakten med bara för att man inte går i samma klass. Man vinner endast dessutom bara nya, fina vänner!

Allt har bara medfört sig positiva saker; mognad, nyvunna vänner, självständighet & något som jag brinner för.

Den klyftan som fanns då vi började i klassen, är så gott som bortblåst. Klart att alla inte kan umgås med alla som ett helt gäng hela tiden men den stämningen som vi nu har är så mycket bättre. Jag försöker inte heller försköna något då det även kan vara sura miner i vår klass, men ingen är perfekt. Jag tycker mycket om Er alla i SpSk07 och när vi nu närmar oss studenttider efter dessa 3 åren, hoppas jag att vi fortsätter att minnas alla stunder tillsammans. Är vi riktigt flitiga kanske vi till och med ordnar en klassfest om ett antal år?

London-abstinens

Jag kollade igenom mina bilder från London i somras. Var där två gånger och jag älskar den staden ♥ vill dit igen..






















Presentletande

I eftermiddags var jag nere på stan med Linnéa för att försöka hitta en present till Jenny som snart fyller år! Vi båda ska på hennes födelsedagsfest på lördag, så det passade bra att lägga ihop till något fint - och det blev det! Jag hade blivit glad i alla fall & det passar henne, som jag brukar tänka!
När man går runt på stan och ska köpa saker till allt annat än sig själv, hittar man självklart en massa som skriker SARA TA MED MIG HEM. Då kan det vara svårt att motstå. Jag lyckades motstå en klänning, som dock kanske får följa med hem imorgon - men ett nagellack blev det i alla fall! Riktigt snyggt, letat efter den färgen hur länge som helst. Inte exakt det nagellacket nedan, men den färgen.




Inställd gympakväll

Ikväll skulle jag & Sofia ha en myskväll med gympagruppen och äta pizza, kolla fil, äta godis och sånt. Tyvärr har Sofia blivit sjuk så vi fick ställa in den :( men vi har flyttat den till nästa vecka istället.. och hälsan går ju alltid först:)
Det var i alla fall bra att Sofia väckte mig tidigt för jag har redan hunnit messa alla föräldrar och kan nu ta det lugnt fram tills jag börjar idag kl 11.45!



PUSS

Semesterlängtan

Jag har börjat länga något fruktanvärt till sommaren och ser hela tiden framför mig "ja, nu är det 3 veckor kvar till påsklov -till dess behöver jag göra det, det & det, sedan är de bara ungefär 6 veckor kvar till betygen är satta, sedan tar vi studenten och så är vi fria"- tiden springer ju iväg!! Tråkigt egentligen att man inte njuter mer av nuet men nu när snön börjat smälta bort (om den nu ska frösvinna snart) och solen lyser nästan varje dag, borde man försöka fånga dagen och inte bara tänka på hur bra det kommer bli sedan. Tänk om det aldrig kommer något sedan?

Trots detta har jag börjat planera sommaren lite & framförallt min & pavles semester ihop..
Tanken är att vi ska ner till Serbien & även Montenegro och det verkar bli senare på sommaren än det först var planerat. Det är en festival den 13-22 augusti som Pavle säger att vi måste gå på och för att hinna med allt beräknas vi behöva tre veckor. I så fall kommer vi att åka i slutet på juli och stanna kanske till den.. 17/18 augusti? Inget är bestämt än men det är skönt att ha lite struktur på det i alla fall. Tanken var ju också att vi skulle bila ner men även det kanske blir ändrat av olika anledningar. Det hade varit ganska kul att bila ner men om det bara blir han och jag är flyg ett betydligt billigare alternativ!


Duktig idag också + bilder från studenfesten

Söndag

Vilken skryter jag blivit va.. haha! Idag har jag tagit det lugnt, suttit här i sängen med datorn och pluggat på mitt PA. Det går framåt rätt bra nu :) Det blev ingen joggingtur idag inte, men däremot ett lite lättare styrkepass. Jag tränade framförallt ben & rumpa, men även mage & armar. Igår gick jag även en 40-minuters promenix i Trönninge.

Denna helgen har varit lugn och det har faktiskt behövts! Igår kväll bojkottade jag Melodifestivalen (har inte alls kollat på det i år) och gick en promenad i området med Denise :) Jag såg dock det sista av programmet och hann höra vinnarlåten. Den var helt okej, men lite enformig. Ingen schlagerlåt i alla fall, men det har man ju aldrig nu för tiden!! Jag har ingen bra koll på låtarna i år, eftersom jag, som sagt, inte följt det i år. Det fanns i alla fall andra låtar som hade passat mycket bättre!

Nu ska jag snart vara lite mer duktig och storstäda vårt badrum på övervåningen - det är ju söndag.

Slänger in lite av bilderna från studenfesten, fick dem av Linn& Joanna idag :)
Temat var "Jorden Runt" & efter mycket om och men slutade jag som katolik. Haha jag fick lite kritik, så kanske att jag var ortodox. Vi säger religiös i alla fall.
Förfesten ägde rum at Mirre's place med nästan hela klassen, blev riktigt bra! =)


almost hela gänget


Joey & Me


Coolaste ryssarna !


schmoo n' looo


meeeexiico!! haha bäst


naths & joey med anton cowboy o bakgrunden



ciao!



Fått-mycket-gjort-dag

Lördag

Som rubriken lyder så har jag fått mycket gjort, fast egentligen var det igår, men även denna dag har börjat bra! Igår på min håltimma satt jag och pluggade med Linn och Alice. Jag skrev på mitt projektarbete och det tycker jag alltid är roligt :) tyvärr kommer det ändå i andra hand ibland, om man har prov och dyligt som väntar. När jag kom hem på eftermiddagen, efter italienskan, fortsatte jag lite smått och jag beställde även lite saker från H&M's hemsida. Det blev ett par nya denimshorts att ha i till sommaren. Jag har ett par redan men vet att jag brukar bo i dem, så nu blev det ytterligare ett par fast i en annan utformning. Funderar på att komplettra min beställning med en bikini därifrån som jag suktat efter länge! Jo juste, ett par svarta tygskor till pavle fick hänga med också.


Efter lite nyttigt surfande åkte jag & mamma ner till TK.. Så här det. Jag hade ett klippkort där och det hann gå ut nu i januari då jag hade 15/20 gånger kvar. Kändes riktigt fail. Jag började bli sjuk i höstas men uppsökte inte läkare förrän i december och det visade ju sig då att jag inte var helt kry. Nu har jag fått ett intyg från läkaren som personalen på TK talade o att det behövdes. Det var alltså det vi åkte ner med och nu har jag fått alla mina gånger tillbaka, jag är så glad! Morsan, hon fixar allt! Mitt klippkort kommer börja gälla från och med det att jag går dit första gången, men det kommer inte bli än. Vill inte starta upp ett halvårskontrakt innan jag gjort min hjärt- / lungröntgen och det är uteslutet att jag ha något mer. Som plåster på såren (hör och häpna nu) var jag ute och sprang i 25 minuter istället! Det gjorde mig så glad. Jag hade sjukt mycket energi och hade gärna sprungit dubbelt så mycket till, men tänkte att det är bäst att börja lite lugnt.

Igår på kvällen var jag & älsklingen inne i stan och fikade bara, sedan gick vi hem och somnade ganska tidigt!
Nu på morgonen har jag ägnat mig åt lite plugg åter igen och nu inväntar jag Pavle som är på jobbet. Han kommer hem vid kl 14 och då ska vi sticka till Trönninge. Grabbarna ska träna på gymmet och jag tänkte ta promenaden ner till stranden, som han och jag alltid gjorde förr. Det är ju underbart väder idag, igen!

Nu ska jag fixa disken efter frukosten och sedan får jag nog byta om, om jag ska bli färdig i tid.
KRAMAR

Ps. I onsdags var det studentfest, glömde kameran men ska försöka fixa bilderna så snabbt som möjligt!

Tisdag

Tisdag igen, vilket betyder gymnastik. Sofia den latmasken kommer inte -.- (haha förlåt, hon har inte sovit på hela natten för hon kom hem från gambia, så jag ska inte vara elak. det är bara så sjukt tråkigt att vara där ensam)!

Igår var det ju kvinnodagen så jag fick en hel bukett rosor av älsklingen, så fina! O sen va han gullig hela kvällen haha, "sara, jag kan göra det där".. Han kan va snäll om han vill ;) Har faktiskt inte hänt så mycket de senaste dagarna. Har pluggat lite PA o sådär, sen har jag en novell som jag måste skriva asså. Det är kul att skriva, men min fantasi.. ? Nu har jag i alla fall kommit på en story så jag ska bara skriva ner den. Det var inte helt lätt då den måste handla om träning.. bästa temat eller.

yscha imon går man i skolan från 9-16.30, FUN YES!

shohoo

Hej och I'm sorry för den usla uppdateringen! Det har hänt så mycket de senaste dagarna att jag inte hunnit uppdatera med ord och bild i bloggen! Hur som helst, hur som helst. Lite kort om helgen;

I torsdags
hade jag en lektion där jag framförde ett hyllningstal som jag blev nöjd med, senare bar det in till stan med Linan en sväng och sedan vidare till Melanie och bebisen. Belle har blivit stor tjej nu, lika söt som alltid.. :) På kvällen blev det en fika med Sötaste Jenny och sedan for jag hem vidare där pavle, daniela, danne & danne väntade. Haha, så spela vi wii och sånt. BOXNING IS THE SHIET, blir helt galen av de haha. O danne & danne med sina slag på golfen herregud hahha. Sen blev jag & daniela sugna på glass så vi åkte till statoil o köpte de o en massa annat gott:))

I fredags var jag o linan på HH, öppet hus, för att kolla utbildningar. Gick på föreläsning om lärare och jag blev faktiskt lite mer inspirerad än jag varit under den senaste tiden :) På kvällen blev det utgång med samma folk som gårdagen + några till. Det var en rolig kväll innan vi stack till stan.. jag glömde både plånka, leg, mobil och ja de blev allmänt fail. Gick med skinnjacka och de va så jävla kallt! Inne på B&B var vi det enda folket i princip men vi dansade o hade kul ändå!

I lördags
bar det av till Smålandsstenar där kvällen bjöd på 60-årskalas för moster! Jättekul att träffa alla kusiner o god mat fick vi med :)
Vi sov över där och igår, söndag, kom Denise hit och vi lagade lasagne! Den blev supergod, konsistensen var bara lite konstig.. ostsåsen hade blivit för rinnig så lasagnen var lite som köttfärssås med lasagneplattor, men ja som sagt, den var lyckad ändå. När denisan hade gått hem var jag och P hos marija och eudjen ett tag! :)

Idag är det måndag och studiedag, hur skönt som helst! jag ska gå en liten promenad med Jenny, sen blir det hardcore plugg! Shit vad jag babblar, avslutar här! ciiiiaoo

RSS 2.0