NkB- plugg!

Kom hem från Marijas för en stund sedan. Hon hjälpte mig med plugget inför mitt Nk-prov imorgon. Jag var rätt lost på vissa punkter.. men det står nu helt klart, efter hennes hjälp :) tack snälla Marija!! De där timmarna gjorde mer än flera lektioner >,<

Detta har jag på mig/ måste/ ska göras denna vecka:

Nk-prov
Ryskaprov
Pyssla
Religionsprov
Jobba
Måla naglarna
Städa rummet 
Köpa julklappar (?)
Träffa mina vänner
Massa glosor
Fixa eller ev. bara planera än så länge, en överraskning åt Bebo - kan inte säga vad ^^

Nu ska jag kolla lite AA, innan jag förhoppningsvis somnar gott och är utvilad till imorgon! :)

.



Kärleken är som en duva, håller man för hårt kvävs den,
håller man för löst flyger den bort.


Kan man bli för kär?


Ny design på g!

Som ni ser förändrar jag här.. igen. Det är inte klart än, utan under ombyggnad om man säger så. Ursäkta röran ^^

Adventspyntat ^^

Igår efter storstädningen plockade vi ner vårt adventspynt från vinden, förutom tomtarna då.. det får vänta en vecka till. Nu står alla stjärnor framme, mamma har tagit fram adventsljus, julblomma och det sitter även ljusslingor i buskarna på trappen. Så fint så :)

Stjärnorna ska ju egentligen inte tändas förrän på söndag, men jag tjuvstartade lite med slingan i mitt rum. Den är ju så mysig! Jag passade även på att möblera om lite här i rummet när jag städade, så trött på det gamla! Fint nu med..

Jag skulle lägga upp en bild här för att demonstrera, men min kamera vill sig inte idag.. Bilderna går inte att lägga in. Försöker senare!

Idag fick jag vara hemma från skolan, mitt huvud bankade idag igen när jag vaknade och min kropp ville inte upp - inte pga trötthet, utan det gick bara inte... Har hört att det kan vara svinsprutan som spökar fortfarande, lite till och från, men jag får väl hoppas att det går över snart - allra minst tills imorgon! Då ska vi ha Livsåskådningsdag i skolan och det ska bli jättekul. Vi ska få träffa någon från Jehovas Vittnen, Frälsningarmén, en mormon, muslim, någon som tror på judendom samt zenbuddhism! Spännande..

Godnatt på er läsare



Love don't let me go

Denna är väl härlig när man städar och behöver lite power? :D
Jag är i alla fall klar nu & sitter här med boken Pejl! framför mig.. Privatekonomi-plugget går lite segt men nu ska jag sätta igång på allvar. Dont be lazy Sara!!



Förresten så fick jag ett sms av P för en timme sen som sa att de precis åkt in i Danmark och beräknas vara hemma vid 19-tiden :) Mysigt.

091122

Godmorgon godmorgon!

Imorse vaknade familjen tidigt här hemma för att gå upp och städa. Efter frukosten kände jag dock att jag måste vila. Min huvudvärk vill inte gå över :( så nu ligger jag här i sängen och har kollat på en massa avsnitt på Uppdrag Granskning. Katarina hade lagt upp en länk på FB om ett avsnitt om ECT - elchocksbehandling, som används på folk med depressioner. Det sändes nu i onsdags.. och det var väldigt intressant. Man får träffa flertalet människor som inte fått fullständig information om de bieffekter det kan ge. En kvinna har glömt fem år av sitt liv och hon blev inte ens informerad om att man kan få bestående minnesförluster, utan det hon fick höra var att det är något som bara ska hålla i sig ett par veckor.
Nu på morgonen såg jag ett program om jourhotellen i Sverige för hemlösa och de miljonbelopp som privatägarna till dessa drar in..

Här hittar du programmet om ECT och även de andra avsnitten.

Ni som sett Gökboet kommer kanske ihåg vad som hände denna mannen..


Jag känner att jag måste masa mig upp nu och få något gjort. Efter städningen ska det bli plugg!!
byye


Julkorv

Idag var vi hos mormor och morfar för att lära oss att göra julkorv :) det var faktiskt spännade. Mormor brukar hålla i de gamla jultraditionerna annars, men i år har mamma tagit över det. Så snart ska vi göra dopp i grytan här hemma också.. !




Har varit sjukt trött idag.. det blev sent igår. Fast trevligt var det med flickorna :)
/Sara

Bebo på tripp

Igår började min P sin resa mot Holland.. De sov dock i Helsingborg inatt och ikväll ska de ta in på hotell i Tyskland. Min älskling ♥ Jag saknar dig men hoppas att du får dunderkul - jag vet hur mycket du har viljat komma dit i flera år.. :) Jag hoppas på att killarna tar det lugnt på lördag!


saknar praget med dig baby

Ikväll ska jag träffa Jenny & Linnéa. Jag är helt slut och hoppas på att få somna inte alltför sent ikväll :)
Mamma gör saffranskaka med mandelmassa för närvarande så det blir väl något vi får fika på ikväll.

Ha en trevlig helg mina läsare.

Lund imorgon

Imorgon bär det av till Lund med skolan för att kika lite utbilningar på Lunds Universitet :) det ska bli jättekul. Jag älskar Skåne, speciell Helsingborg/Lund/Malmö och skulle inte ha något emot att bo eller plugga där. Finns en utbilning man vill ha i Hstd är det såklart smartast.. så det är möjligt att jag stannar och studerar här i hemstaden :)

Jag tycker inte om när man far norrut i landet så det här passar mig perfekt ;)
Nu ska jag städa mitt extremt stökiga rum -.- hatar oreda..

Förresten så är jag typ helt frisk nu. Sa det att det är så typiskt att just jag ska bli sjuk av det som var så kaxig o sa "äh palla bry sig, ofta man blir sjuk" haha. Jaja, de säger iaf att de som blir dåliga av vaccinet hade blivit jättesjuka om de fått svininfluensan så jag får väl vara glad att jag tog den :P

Ciao

HEY SUNDAY

Hej allihopa! I fredags tog jag svininfluensa-vaccinet och blev lite sjuk efter det.. Det började på kvällen med frossa och när jag vaknade igår hade jag en extren huvudvärk, trodde inte det var sant. Idag är jag fortfarande matt men mycket bättre :) Jag ska jobba idag med, hade egentligen tänkt att sjukanmäla mig, men jag ska ju faktiskt bara sitta på en stol - så jag får bita ihop! Fram tills dess tror jag att det får bli lite plugg & säkert lite pyssel. Mitt Gambia-album börjar bli färdigt nu faktiskt.. lite kvar. Mamma bakar lussekatter idag förresten! Mmm, hoppas några blir klara innan jag börjar jobba i alla fall..


Me in 1976 - ?!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH SÄGER JAG BARA!! SÅ JÄVLA FUUUL!

Den här skickade min Estocolmo-friend B till mig.. du är bra rolig du ;)

Sånt här älskar jag. NU ska vi nog köra in er allihopa i programmet :D haha

 

Här han ni länken sötnosar: http://www.yearbookyourself.com/

 

cu in 1976


Vimsig

Förkyld som jag är, skulle jag koka kaffe innan (går väl lika bra som the? :) och väntar glatt på att det ska bli färdigt medan jag övar igenom mitt svenskatal tills imorgon. När det väl är färdigt tar jag kannan och ska hälla upp. I min mugg kommer endast skollhett vatten -.- så det var bara att köra om allt igen. Hmmm


Dienstag

Efter en lååång dag i skolan blev det gympa as usual! Nu på kvällen kom ljubavi förbi, vi drack kaffe & kollade på andra avenyn och made in yugoslavia.. som just nu går på ettan. Haha sjukt rolig film, så längesen jag såg den!! Märker att jag fattar mycket mer serbiska än sist jag såg den..

Hoppas allt är bra med er? :)
Sov gott, ciao!

Bilderna från Pragresan


Efter att anslutningsbussen tagit oss till Malmö blev det macka & kaffe.. Jag gör ett snyggt smile för att inte flasha hela min tandställning :)

I Tyskland

Bussen.. som sagt hade vi kul åt det mesta där, haha. Blev aldrig långtråkigt.

Glömde vända bilden så det får duga såhär!

 

Första dagen då vi letade efter metron. Nästan ingen kunde engelska och dumt nog orkade vi inte gå tillbaka till hotellet för att fråga om vägen. Till slut var det en man som pratade tjeckiska med oss och sa något som var i princip likdant på serbiska. Då kunde vi i alla fall förstå i vilken riktning vi skulle gå..

 

Hotell Opatov, som vi bodde på, sett från baksidan.
Denna dag (fredagen) var det ganska fint väder, lite småkallt men soligt och härligt.

 

På promenad mot Gamla stan. Vi hittade en Zara-butik på vägen där P hittade en finfin tröja :) Sista bilden är ett grovt internskämt.. haha.

 

Jag & min Ljubavi vid Kinskypalatset på Gamla Stadens torg. '

 


Prag är verkligen så fint som det sägs. Ovan har vi Týnkyrkan & S:t Nikoalus kyrka.

 

 

 

Rådhuset med det atronomiska uret (+klockspelet) på gaveln

 

 

Nedan följer lite bilder på den berömda Karlsbron och vyn därifrån

 

Fika i massor blev det.. Speciellt när det värkte i fötterna och det blev kyligare mot kvällen.

 

Nemooooooooj Sarma, sluta fota mig hela tiden när jag äter!

Lördagen var vi på marknad på fm. och eftermiddagen på ett stort shoppingvaruhus (ovan).

 

De hade sjukt fina babushka och ägg, men priserna! Omg.. Upp till 60 000 kr. Jag lyckades hitta en babushka för 80 kronor.. säkert någon form av plagiat.

LÖrdag kväll innan vi skulle käka var det sjuuukt kallt. Såhär tyckte jag att Bebo skulle gå runt för att hålla värmen :):)

Vi åkte hem i lördags natt kl 12 och kom hem igår. Det gick förvånansvärt bra att sova i bussen faktiskt.

 

Underbar resa.. Prag ♥

29 oktober - 1 november 2009

 


Bebisen Belle

Linan skulle in till Melanie efter skolan och träffa bebisen, hon frågade om jag ville hänga på :) vem tackar nej...
Belle är jättesöt och så liten! Melanie och Zoran ska vara stolta över sin flicka. Hon sov mest och skrek ingenting när vi var där. Vi fick hålla lilla bebben med (a) glömde tyvärr fota Belle men jag kan lova att hon är en riktig liten sötnos! 

Nu ska jag lägga upp bilderna från Prag och sedan plugga. Skolan drar igång igen efter ett välbehövligt höstlov..

Hemma från Ceska!

Mmmm då var man hemma igen :) kan säga att jag har haft det helt underbart i Prag med Bebo. Vi har inte bara sett en massa sevärdheter, utan också haft det väldigt mysigt men framförallt - fruktansvärt roligt. Tur att vi har samma humor. Höll på att flabba ihjäl mig vissa ggr, speciellt på bussen.. mjo lustigt människor finns det allt. Ska berätta lite mer imorgon samt slänga in bilderna från denna tripp! Nu ska jag däcka i sängen, helt slut är jag!

Nattinatti / Sara.

RSS 2.0