Töväder & vårkänslor

Äntligen har snön börjat smälta.. idag var det faktiskt 7 grader PLUS! Jag blir glad när jag ser hur vattnet strilar ner i gatubrunnarna, hur snöhögarna sakta men säkert (?) försvinner och när man faktiskt kan se gräset som gömt sig under den tjocka snön i över två månader. Happy!!






Sista dagen på lovet

Idag är det redan söndag och hela lovet har bara flugit iväg.. usch :( det har varit saker inplanerade varje dag så det känns som att tiden bara har försvunnit, utan att jag hunnit ta det lugnt och känna att jag faktiskt är ledig. Det är väl bara att gilla läget antar jag..

Igår var jag och mamma inne på bokrean. Det blev tre böcker (thanks mama ♥) - Tusen strålande solar, som är en skönlitterär bok. Den handlar om en tjej som måste gifta sig med en 30 år äldre man. Jag har nte börjat läsa den än, men den verkar riktigt bra så det gör jag kanske ikväll :) Sedan blev det en pysselbok; Papper och en bok som heter Spå dig själv. Det gillar vi! Ägnade gårdagens eftermiddag bland annat åt att spå mamma & mig själv i händerna, mycket stämde faktiskt!

Igårkväll var jag hos ljubavi och han hade även en vän på besök, trevligttrevligt :)

Solen skiner, kanske borde man gå en promenad och sedan ta tag i den stora högen med skolböcker ?
Vad gör ni denna söndag ?


En present..

.. fick jag av älsklingen idag. Blev jätteglad :)

Svart body med spets från Monki.

Tack Prins

 

Idag har jag uppdaterat lite nördigt mycket så vi säger godnatt där!

K R A M


Svartvit köksgardin

Gardinen är klar som jag tidgare skrev. Själva modellen är mycket enkel att sy men tyvärr försvårades arbetet lite då det inte gick att dra ut en tråd ur tyget så det får en rak linje.. Mamma hjälpte mig med råd men sedan gjorde jag allt själv:)


1. Välj tyg i rätt storlek och granska det. Vilket håll ska det vara på, behöver det klippas, hur ska det fållas?
2. Mät! Nåla! Stryk, stryk, stryk!
3. Sy!

KLART!
Jag hade bara mobilkameran till hands så det blev inga högkvalitet-bilder precis..



Käk på Veronas med Mamma

Nu är vi hemma igen, mätta och goa! Så smidigt att åka dit, man parkerar precis utanför och så går man bara rätt in. Mycket god mat :)




 


Shoppa gratis

Jag fick hem ett presentkort på 200 :- ifrån GratisBio senast förra veckan! För det köpte jag en ögonskugga med 5 färger i vit-grå-svart skala. Den gick på 170 :- så för de resterande 30 :- köptes det lite god frukt ;) Det är superenkelt att få ihop dessa poängen.. och sen kan man shoppa gratis. Vem vill inte? Man får ju inte vara dum! Jag har redan fått 200 poäng igen vilket betyder att jag kan växla in de på ett presentkort värt 50 :-, men jag ska samla lite till innan jag växlar poängen mot ett större belopp.

Påväg till Maxi för att inhandla ögonskugga haha..

Du kan växla dina poäng till presentkort och det finns då en rad olika butiker att välja mellan, ett annat alternativ är att växla dina poäng till biopresentkort eller en tidningsprenumeration!

 

Gå med du också! Få 50 poäng som välkomstpresent och ytterligare 25 poäng om du använda min värvningslänk!

Ange erbjudande i fältet för värvning

Lycka till med samlandet och ha en trevlig helg!

KRAM


Morgonstädning

Godmorgon alla söta läsare!

Jag har varit duktig hela morgonen och städat övervåningen här hemma! Mitt rum fick sig en rejäl uppfräschning! Jag är i och för sig inte helt klar än, fastnade i lite annat på vägen - här & i telefonen bland annat, haha! Igår sydde jag klart gardinen, den blev jättefin :) ska se om jag hinner bort till lägenheten idag och hänga upp den, så ska jag visa.

Ikväll ska jag ut med mamma och äta och sen går vi nog hem och myser med tv:n & godis ♥


Love Sara

Trött

*Atjo* sa jag när jag precis skulle börja skriva, haha! Jag är rätt trött och tänkte bara titta in o säga hej, sen väntar sängen på mig!

Igår var vi på IKEA och det blev köpt en hel del.. wow vilket lyft lägenheten fick! Jag köpte tyget till gardinen som jag ska sy till P:s kök, kommer nog bli bra :) imorgon ska jag & mor till mormor & morfar så då blir det kanske inte så mycket gjort men jag ska göra det så fort jag får tid! Ska bli kul :)


i verkligheten är det dock lite glesare :)

Jo juste idag har jag varit hos sömmerskan för att se hur vi ska lägga upp balklänningen, sen har jag fikat med glenda -eviheter sen, och till sist ett trevligt besök hos doktorn -.- blodprov igen, min favorit (eller inte).

NATTI

Tänk som en kvinna - gör som en man

Cosmopolitan listar vad skillnaden i tankesättet är mellan kvinnor och män. Ganska kul. Vi borde tänka lite mer som männen, ett slappt liv utan ansvar ;) Haha nu får jag nog en massa skäll. Ett utdrag:



NATTI

En heldag i Köpenhamn

Idag har jag, mamma & Ulf varit nere i Köpenhamn :) mest för att få en liten utflykt. Jag försökte hitta lite nya kläder (i starkt behov av det), men det enda jag fick med mig hem var ett par batikmönstrade strumpbyxor.. Just nu känns det så avlägset att springa och köpa små söta tunikor och ballerinaskor, men man vill inte heller ödsla pengarna på en massa tjocka tröjor?

Dansk design är ju ganska känd och det förvånas man inte över. Vi gick länge inne på Illum och kollade på en massa fint som man skulle vilja ha. Prislapparna är kanske mindre roliga.. haha.

Vi kom hem ganska sent men trots det har jag ett litet minispa med mig själv. Blev så trött av att gå runt hela dagen och speciellt de stackars fötterna kan behöva lite ompyssling. Nåja. Nu ska naglarna målas. BLACK

Imorgon ska vi förresten till IKEA, wiiho! Så jag tänkte kika lite på deras hemsida nu för ros skull (medan nagellacket torkar ;)

CU GUYS BYE

Sportlov

Äntligen är det lov! Lite om helgen i alla fall.. (som nästan är slut) Bebo hämtade upp mig efter sitt jobb :) jag skulle egentligen laga mat på kvällen men fick feber igen.. så jag var jätteseg. Detta resulterade i att vi åkte bort till pizzeria Bambino för att käka. Där satt vi ett tag och åt jättegod pizza, sen när vi skulle hem.. omg. Bilen fastnade i värsta feta snödrivan när vi backade ut från deras parkering. Först blev jag full i skratt, så hemskt -.- blir alltid det när sånt händer. Jag fick sätta mig och gasa som fasen medan Pavle puttade på. Det hela var meningslöst, vi satt fast. han fick gå in och be en pizzasnubbe om hjälp.. båda puttade och det gick fortfarande inte. Till slut, till slut, efter mycket om och men, lyckades en tredje person backa ut bilen. Då hade vi fick skotta snö med skorna, putta tills vi var helt svettiga, köra fram o tillbaka o allt. Blev riktigt rädd där ett tag, men det slutade bra i alla fall.

Den förfärliga snöstormen, eller den o den.. det snöar ju hela tiden i och för sig. Har nog aldrig varit så mycket snö sen jag föddes!


Egentligen skulle vi gått ut den kvällen men eftersom jag var lite sjuk blev det inget med det, jag somnade tidigt istället!
I lördags åkte vi runt i lite roliga butiker som Rusta, Biltema (inte så kul kanske), Chili osv. för att inhandla spik och annat välbehövligt. Sedan hängde vi upp tavlor, lagade spaghetti & köttfärssås, tvättade och rensade ut i skåp och lådor. Mycket slit men bra blev det! Vill åka till IKEA nu! Jag ska sy en gardin till Ps kök och har hittat ett tyg på deras hemsida som jag ska köpa! :)

Som jag babblar på här.. ojoj. I lördags kväll blev det ett besök i Trönninge och idag har jag bara tagit det lugnt, fikat med Linnéa och nu ska jag rensa lite här med i lådorna med leksakerna från pappa. Allt ska upp på vinden! Så ha det fint allihopa, hörs kanske senare, :)

Det bara snöar och snöar..

Mer snö, javisst. Detta står mig upp i halsen. Visst att man saknar att gå ut i små fina ballerina/gladiatorsandaler men tänk om man bara kunde få ha på sig tunna sina sneakers eller vita converse? Det hade räckt. Visst att det är fint med snö, men det räcker faktiskt nu. Linan sa idag att danska forskare har förutspått att snön ska ligga kvar mars ut. Hoppas fasen att de har fel!

Idag har jag varit rätt så pigg, var i skolan o allt.
Nu är jag nyss hemkommen från en liten fika på stan med sötaste Denise! :)

Nu så börjar jag dock bli lite trött men det kan ju vara vid att jag knappt gjort något på senaste! Haha.
KRAMAR

Lättförtjänta pengar

Jag vet att jag har nämnt det här i bloggen tidigare men jag vill igen påpeka det. Jag pratar om hemsidan Gratisbio, som är en sida där du mycket enkelt samlar ihop poäng som du sedan kan växla in till presentkort, där du har en rad olika butiker att välja mellan.


Såhär samlar du poäng:
♥ Besök hemsidor - bara klick, klick, lätta poäng.
♥ Blogga om Gratisbio
♥ Värva vänner
♥ Brukar du framkalla kort? Då kan du göra det genom annonser på hemsidan och samla poäng som du sedan kan växla in mot presentkort, biobiljetter eller annat.
♥ Om du ofta handlar på internet, genom klädsidor och liknande, kan du handla det genom hemsidan och sedan växla in dina poäng.
♥ Var aktiv - logga in, skriv i andras gästböcker, ladda upp profilbild & få poäng.
♥ Bli medlem på olika hemsidor, helt gratis.
♥ Deltag i tävlingar, även det helt kostnadsfritt.

och massa mer..


Några av de butiker där man kan växla sina poäng till presentkort..

Detta kan du växla in dina poäng mot:
♥ Presentkort
♥ Biobiljetter
♥ Tidningsprenumeration
♥ En viss summa att handla för på nelly.se

 

Gå med du också, anmäl dig här. Ange värvningsordet erbjudande i fältet för värvning, så får du 75 poäng som välkomstpoäng.

 


I skolan med Glenda

hej allihopa, nu sitter jag i en datorsal i skolan med glen ♥
vi har svenska men jag softar lite för tillfället & snackar med henne.
funtar på att gå till min lärare & kolla om man får jobba hemma på nästa lektion.. vi ska ändå bara skriva en novell & jag jobbar bättre hemma med det + att jag har tre timmars håla tills dess. FUN!
nehe.. lunch kanske? magen kurrar:) ciao

all about fashion

 

-vill ha vill ha vill ha!!

Våfflor

Att ha lite våffelsmet stående i kylen är inte fel ;) sen kan man ju alltid göra ett försök till att känna sig nyttig och äta en kiwi på det också..


Fettisdagen

Idag har jag tjockat i mig en feeet semla som mami gjort till mig (inte den på bilden) & godis med, men det är väl det denna dag är till för? Alla dessa hjärtedagar och mumsdagar kan behövas i detta ubertråkiga sverigeväder. Jag ska flytta utomlands någon gång eller tjäna mycket pengar så jag kan resa hela tiden!!
Liksom, sluta snöa snälla. Det har legat snö på marken konstant i två månader, när ska vändingen komma? Ge mig sol och värme tack!


K R A M A R

Placeringskort på pärlband

Jag pysslade ihop det här igår, som ska användas som placeringskort. Lite roligare än vanliga lappar, om man nu använder sig av det. Mina pärlor börjar ta slut här hemma så jag gjorde den mest för att prova. Snart ska det köpas nya och då tänkte jag göra ett par stycken!



Du behöver:
♥ 20 cm ståltråd
♥ Pärlor
♥ Avbitartång & "böjtång" (en sån man kan böja ståltråden med)

Sen förstår ni nog själva hur man gör.. bara trä på pärlorna, har man en berlock som jag har får man böja ståltråden längst ner. När du har satt på alla pärlor, avsluta med en lite krok, sätt fast en namnlapp (som man enkelt kan byta) och snurra "upp den lite"..

Alla Hjärtans Dag

Alla ♥ Dag idag, man förväntas spendera den med sina nära & kära. Det gjorde jag delvis, jag & mamma har varit i Smålandsstenar hela dagen och myst med mormor och morfar ♥
Bebo träffade jag bara två minuter i förmiddags när han kom förbi och lämnade en sak, men däremot fixade jag en överraskning. Haha, han blev nog inte så förvånad. Han vet att jag älskar att ordna överraskningar. Hur som helst. När jag och mamma var påväg i bilen så svängde vi inom och jag hängde en ros & en chokladkartong i en papp-påse på hans dörrhandtag. Sen skrev jag ett litet gulligt kort, och så klart! :) Tyvärr hade jag ingen sådan där fin röd påse som man brukar ha, så en Gina Tricot-påse fick duga! Bättre än en plastpåse från ICA iaf..



Hos M&M skulle jag egentligen plugga geografi.. men jag fastnade i att sitta och sticka istället >,< hittade massa roliga garner i mormors gömmor:)
PÅ Netto i Sm.Stenar hittar jag nästan alltid massa roliga scrap-saker, tyvärr inget idag, men däremot fina små korgar med lock ihopbundna av sjögräs. Tänkte att jag kan förvara smycken och sånt där i!


Rensing bland gamla leksaker

Idag på eftermiddagen, gjorde jag precis det som rubriken lyder - rensade, hemma hos min pappa då. För att få lite energi lagade pappa fläskkotlett och jag gjorde potatismos, till det en mycket god sallad!

Sedan började vi packa upp alla kartonger.. Vilken nostalgi! När jag var liten var min favort att leka med dockor och jag hade en massa prylar till - kläder, vagnar, säng, badkar, bärsele, cykelsits mm. Hos pappa hade jag vagn, säng och lite annat som jag sparade för att det är fina grejer. Där fanns också en massa dockor som jag hade när jag var liten. Det var dock inga jag lekte med, för de hade hår på huvudet. Jag lekte bara med dockor som såg ut som riktiga bebisar.. haha!

Jag hittade också en hel packe med papper från min ridskola.. herregud ^^ Jag hade en "häst" när jag var liten som vi byggde ihop genom en fotpall, en trekantig kudde, en riktig sadel, skärp som stigbyglar och ett huvud utav en stoppad strumpa. Denna häst fick stå för alla ridskolans hästar, samt mina ponnys, vackra araber, starka ardenner och såklart den trilskna hingsten.
Papperna bestod av förteckning över hästar, elever, kvitton på ridlektioner, medlemskort och alllt. Jag fick mig ett gott skratt när jag tittade på allt det här. Hur hade man tid att lägga sin tid på sån skit rent ut sagt.. x) På den tiden var det ju verkligen inte skit, utan kvalitetstid med sitt stora intresse!
Allt där här åkte i alla fall ner i soporna.. inte så mycket att spara på.

När vi hade rensat klart åt vi ostkaka med grädde & sylt och sen kikade vi på lite utbildningar/"yrkesvägar" jag funderar på :)

Nedräkning till studenten

Ciao allihopa :)

Hade lite tråkigt i skolan idag så jag pysslade den 11 juni i kalendern, mycket fint!
Haha, lite töntigt är jag allt.
Faktum är att imorgon är det endast 4 månader kvar, sen kommer vi stå där i våra fina studentmössor, vita klänningar, vara glada, skrika och gråta på samma gång, krama varanda, sjunga, dricka champagne och fira. Jag längtar som fasen men samtidigt, vad händer efter studenten? Nu vet man precis hur livet ser ut, vi har gått i skolan typ 1/4 av vårt liv och har inte kunnat välja något annat. Nu står vi med alla dörrar öppna och kan göra precis vad vi vill. Både roligt och skrämmande.
O vet nu.. jag hoppas verkligen inte att vi tjejer kommer att tappa kontakten bara för att skolan slutar. Det får inte bli så ♥
Kan inte fatta hur fort tiden gått. Det var ju vi som var de små vilsna nykomlingarna.. men åren har bara sprungit på och nu är det snart vår tur.

På fredag, om två dagar, har jag tyskaprov så jag funderar på att börja plugga på det idag.. Det är rätt mycket glosor som måste läras in samt grammatik och textstycken. Ska försöka fortsätta vara duktig nu de sista månaderna..

Wish me luck!


Ljubavi & Jag

 


Znas da te volim ♥

So yesterday..

God fredagskväll!
Nu sitter jag här i min lilla soffa o myser med datorn ♥ haha, så deprimerande va. Nädå, det går ingen nöd på mig ^^ jag är bara helt slut och vill ta det lugnt ikväll. Var på skolan första dagen denna veckan idag, försökte hitta min mentor Håkan men couldn't find him! Efter sista lektionen for jag och Denise in till stan för att shoppa lite och ta en lång fika på Robert's Coffee. Lite kläder från MQ fick följa med hem! En halsduk i massa fina färger och ett par ljusa jeansleggings.. mina förra ljusa favoritjeans gick sönder förr ett tag sedan :(

Lite härlig musik kan man alltid roa sig med..



Snart är det Alla ♥ Dag. Man kanske får hitta på någon rolig överraskning tills dess :)


Dåligt järnvärde

Idag fick jag ett brev hem från Norre Katts-kliniken. Jag var där i julas för att kolla om det fanns någon anledning till att jag känt mig sjuk till och från hela hösten. I brevet stod det att jag hade väldigt lågt järnvärde och skulle äta järntabletter i 3 månader.. Chockerande faktiskt eftersom jag alltid haft jättebra blodvärde. Hoppas verkligen på att jag blir bättre efter detta. Här är antagligen min anledning till mina oförklarliga sjukdomssymptom och frånvaro till och från! Så nu tycker jag att alla ni som klagat att jag varit trött / inte kommit upp på morgonen ska sluta klaga :)

Nu ska jag kika runt på lite olika kläd-wesidor och leta efter fina vårkläder :) Längtar som fasen till våren & sommaren.. som alltid.
I Berlin köpte jag två vårplagg, en liten jeansjacka kan man nästan kalla det och en vit tunika.

K R A M

From Paris to Berlin, and every disco I get in.. My heart is calling for love, calling for love. Cause when I'm thinking of you..

Berlin, Jag Älskar Den Staden! Vi har haft det så jävla bra. Sömnen har inte varit prioriterad precis, men vi har haft det bäst anyway. Långa dagar & långa nätter. Såklart har jag dragit på mig en dunderförfkylning efter resan och får idag sitta hemma -.- jag som såg fram emot att träffa alla idag.. Mamma kom nyss hem, ska ner och äta lite med henne sen ska jag mysa i soffan med thé ♥

Look at my FB if u wanna see more pics from this lovely trip..


RSS 2.0